parallax background

Guus Hiddink

Voetbal in een vuile oorlog
01/07/2010
Boek cover van Zo Vader, het boek van Marcel Rözer
Zo vader
01/03/2013

Guus Hiddink - de grote 4


A ls trainer heeft Guus Hiddink bereikt wat voor hem als voetballer onbereikbaar bleef: de absolute top. Dat Hiddink het als speler niet haalde, was eigenlijk teleurstellend, want hij was een formidabele spelbepaler, die niet alleen door zijn prachtige linkerbeen vaak met Willem van Hanegem werd vergeleken.

De trainer Guus Hiddink is nationaal en internationaal zeer gewild. Waar deze wereldburger uit de Achterhoek ook werkt, altijd en overal is hij vanaf dag één geïnteresseerd in de nieuwe cultuur waarmee hij wordt geconfronteerd. Hiddink is een coach die sterk is op het menselijk vlak, maar ook technisch-tactisch van alle markten thuis is. Bovendien presenteert hij zich op een intelligente en aangename manier. Alle facetten van zijn leven en werk worden in deze geautoriseerde biografie tegen het licht gehouden.

Het 'levensboek' van Guus Hiddink is het eerste deel in de reeks 'DE GROTE 4'. Van de beste trainers die Nederland heeft gekend, verschijnen in 2011 de delen 2, 3 en 4 over Rinus Michels, Louis van Gaal en Ernst Happel.

„Het eerste deel van 'De Grote Vier' gaat over een trainer over wie al veel geschreven is: Guus Hiddink. Allereerst onderscheidt dit boek zich door het formaat, daarna qua tekst en beeld. Een lijvig werk, waarin journalisten Iwan van Duren en Marcel Rozer de wereldbekende Hiddink van alle kanten belichten. Van zijn zorgeloze jeugd in de Achterhoek, naar zijn opleiding op de CIOS en zijn tijd als trainer en voetballer bij De Graafschap. Ofschoon hij nog bij PSV, NEC en in Amerika speelde, verbleekt zijn carriere als voetballer bij die van zijn loopbaan als trainer. Grote successen beleefde Hiddink bij clubs waar hij aan het roer stond: PSV, Fenerbahce, Valencia, Real Madrid, Real Betis Sevilla en Chelsea. Hij verwierf wereldfaam bij landenteams Nederland, Zuid-Korea, Australie, Rusland en Turkije. Alle stappen zijn fraai beschreven in dit waardige document, dat vol staat met prachtige foto's en inkijkjes in Hiddinks agenda.
P. Driessen